Priručnici za Digitalni fotoaparati

U nastavku možete vidjeti sve marke Digitalni fotoaparati čije priručnike imamo. Kliknite na marku za prikaz popisa svih modela. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaša se marka ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Kako mogu spriječiti 'crvene oči' na svojim slikama? Potvrđeno

Fenomen 'crvenih očiju' uzrokovan je previše svjetlosti za premalo vremena dospijevanja u oči ljudi sa slike. Ovaj je efekt još jači u mračnoj atmosferi. Da bi se to spriječilo, učinite sljedeće: ne dopustite ljudima da gledaju izravno u kameru, stvorite više svjetla, približite sliku subjektu ili smanjite upotrebu funkcije zumiranja.

Ovo je bilo korisno (287) Čitaj više

Što je megapiksel? Potvrđeno

Megapiksel (MP) iznosi milijun piksela. Megapikseli se, između ostalog, upotrebljavaju za označavanje razlučivosti digitalnih fotoaparata i kamera. Primjerice, kamera koja proizvodi slike od 1280 x 960 piksela ima razlučivost od otprilike 1,3 MP. Iako brojni čimbenici utječu na kvalitetu slike, može se reći da, općenito gledano, više megapiksela dovodi do bolje slike.

Ovo je bilo korisno (268) Čitaj više

Je li potrebno isprazniti litij-ionsku bateriju prije ponovnog punjenja? Potvrđeno

Ne, to nije potrebno. Sa starijim baterijama to je bio slučaj. Litij-ionske baterije mogu se napuniti nakon upotrebe i po potrebi izvaditi iz punjača.

Ovo je bilo korisno (236) Čitaj više

Što znači SD? Potvrđeno

SD je kratica za Secure Digital. SD kartice standardni su medij za pohranu mnogih digitalnih fotoaparata.

Ovo je bilo korisno (208) Čitaj više

Baterija u mom uređaju je oksidirana, mogu li je i dalje sigurno koristiti? Potvrđeno

Da, uređaj se i dalje može sigurno koristiti. Prvo uklonite oksidirajuću bateriju. Nikad to nemojte koristiti golim rukama. Zatim očistite odjeljak za baterije pamučnom krpom umočenom u ocat ili limunov sok. Ostavite da se osuši i umetnite nove baterije.

Ovo je bilo korisno (202) Čitaj više

Koji je najbolji način za dugotrajno čuvanje litij-ionske baterije? Potvrđeno

Najbolji način za pohranu litij-ionske baterije je temperatura između 5 i 45 Celzijevih stupnjeva. Također je dobra ideja da se baterija napuni oko 67% prije nego što se odloži.

Ovo je bilo korisno (189) Čitaj više

Pod kojim će uvjetima moja litij-ionska baterija funkcionirati optimalno? Potvrđeno

Litij-ionske baterije optimalno funkcioniraju na temperaturi između 5 i 45 stupnjeva Celzija. U vrlo hladnom ili toplom vremenu možete primijetiti da će se baterija brže isprazniti. Punjenje se ne preporučuje na temperaturama nižim od 5 ili višim od 45 Celzijevih stupnjeva.

Ovo je bilo korisno (181) Čitaj više