Priručnici za LED televizori

U nastavku možete vidjeti sve marke LED televizori čije priručnike imamo. Kliknite na marku za prikaz popisa svih modela. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaša se marka ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Kako mogu povezati univerzalni daljinski upravljač sa svojim televizorom? Potvrđeno

Da biste povezali univerzalni daljinski upravljač, trebaju vam broj modela i naziv marke daljinskog upravljača i televizora. U priručniku daljinskog upravljača nalazi se popis kodova za marke i brojeve modela.

Ovo je bilo korisno (4585) Čitaj više

Želim spojiti zvučnik na LED televizor s HDMI-jem, koji port trebam koristiti? Potvrđeno

Morate upotrijebiti HDMI-ARC priključak koji je posebno izrađen za spajanje audio opreme.

Ovo je bilo korisno (2096) Čitaj više

Je li važno na koji HDMI priključak povežem svoj uređaj? Potvrđeno

Općenito možete spojiti uređaj poput Blu-ray uređaja ili igraće konzole na bilo koji HDMI priključak. Uređaj se zatim može koristiti odabirom odgovarajućeg HDMI kanala na vašem televizoru.

Ovo je bilo korisno (993) Čitaj više

Kako se mjere inči na LED televizoru? Potvrđeno

Izmjerite dijagonalnu udaljenost između, na primjer, gornjeg lijevog ugla i donjeg desnog ugla zaslona (ne ruba). Jedan inč iznosi 2,54 centimetra, stoga ako izmjerite 99 centimetara, to znači da vaš LCD televizor ima 39 inča.

Ovo je bilo korisno (862) Čitaj više

Hoće li moj daljinski upravljač raditi i na drugim televizijskim modelima iste marke? Potvrđeno

Daljinski upravljač televizora često će raditi i na sličnim modelima iste marke. Međutim, neobično je da će raditi na svim modelima te marke. Za to su prikladniji univerzalni daljinski upravljači.

Ovo je bilo korisno (508) Čitaj više

Koja je razlika između LCD-a i LED-a? Potvrđeno

Obje se tehnike služe LCD zaslonom koji ne odašilje svjetlost sam po sebi. Razlika je u osvjetljenju iza zaslona. U slučaju LCD zaslona ono se postiže CCFL-om (fluorescentnom svjetiljkom s hladnom katodom), dok se LED služi LED svjetlima.

Ovo je bilo korisno (454) Čitaj više

Mogu li sam popraviti mrtvi piksel? Potvrđeno

Razlika je između mrtvog i zaglavljenog piksela. Zaglavljeni piksel je i dalje u boji i može se popraviti pritiskom svjetla točno na piksel dok se ne obnovi. Mrtvi piksel je uvijek crno-bijel i ne možete ga sami popraviti.

Ovo je bilo korisno (381) Čitaj više

Što znači HDMI? Potvrđeno

HDMI je kratica za multimedijsko sučelje visoke definicije. HDMI je veza za slanje visokokvalitetnog video i audio zapisa s jednog uređaja na drugi.

Ovo je bilo korisno (335) Čitaj više

Koji je omjer kontrasta? Potvrđeno

Omjer kontrasta govori koliko je bijela bijela udaljena od najcrnje crne. Omjer kontrasta od primjerice 400: 1 znači da je najcrnja crna boja na zaslonu 400 puta tamnija od najbijelje bijele boje. Visok omjer kontrasta doprinosi oštrini slike.

Ovo je bilo korisno (310) Čitaj više

Zašto su slova pored brojeva na daljinskom upravljaču? Potvrđeno

Određene postavke televizije možda će trebati unijeti slova. Na gumbu su obično tri slova ili drugi znakovi. Kada je potreban unos slova, možete pritisnuti tu tipku jednom za prvo slovo, dvaput za drugo slovo i 3 puta za treće slovo. Na taj se način tekst može pisati s minimalnim brojem gumba.

Ovo je bilo korisno (304) Čitaj više

Kako mogu pravilno očistiti LED televizor? Potvrđeno

Isključite televizor i obrišite prašinu i prljavštinu s ekrana krpom od mikrovlakana. Ne koristite papir, jer to može uzrokovati ogrebotine. Ne pritiskajte previše ili biste mogli oštetiti piksele. Koristite specijalizirani deterdžent ili ga napravite miješanjem 1 dijela octa s 1 dijelom vode. Navlažite krpu deterdžentom i očistite zaslon. Pazite da krpa nije previše mokra. Uklonite mrlje vrteći se pokretima. Osušite zaslon drugom krpom od mikrovlakana kako biste spriječili pojavu pruga.

Ovo je bilo korisno (299) Čitaj više

Koja je optimalna udaljenost gledanja za moj televizor? Potvrđeno

To djelomično ovisi o osobnim željama, ali u pravilu optimalna udaljenost gledanja je oko 3x dijagonalne veličine zaslona televizora. Za televizor od 60 inča (152 cm) optimalna udaljenost gledanja bila bi 180 inča ili oko 4,5 metra.

Ovo je bilo korisno (298) Čitaj više