Priručnici za Panasonic OLED televizori

U nastavku možete vidjeti sve modele Panasonic OLED televizori čije priručnike imamo. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaš se model ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Želim spojiti zvučnik na svoj OLED televizor s HDMI-jem, koji priključak trebam koristiti? Potvrđeno
Morate upotrijebiti HDMI-ARC priključak koji je posebno izrađen za spajanje audio opreme.

Ovo je bilo korisno (138)
Je li važno na koji HDMI priključak povežem svoj uređaj? Potvrđeno
Općenito možete spojiti uređaj poput Blu-ray uređaja ili igraće konzole na bilo koji HDMI priključak. Uređaj se zatim može koristiti odabirom odgovarajućeg HDMI kanala na vašem televizoru.

Ovo je bilo korisno (75)
Koja je optimalna udaljenost gledanja za moj televizor? Potvrđeno
To djelomično ovisi o osobnim željama, ali u pravilu optimalna udaljenost gledanja je oko 3x dijagonalne veličine zaslona televizora. Za televizor od 60 inča (152 cm) optimalna udaljenost gledanja bila bi 180 inča ili oko 4,5 metra.

Ovo je bilo korisno (24)
Što je OLED? Potvrđeno
OLED znači Organic LED (organski LED). Pikseli OLED zaslona sastoje se od organskih materijala koji zasvijetle kada struja prođe kroz njih. Za razliku od LCD-a i LED-a, OLED ne treba pozadinsko osvjetljenje jer svaki piksel odašilje vlastitu svjetlost.

Ovo je bilo korisno (18)
Koji je omjer kontrasta? Potvrđeno
Omjer kontrasta govori koliko je bijela bijela udaljena od najcrnje crne. Omjer kontrasta od primjerice 400: 1 znači da je najcrnja crna boja na zaslonu 400 puta tamnija od najbijelje bijele boje. Visok omjer kontrasta doprinosi oštrini slike.

Ovo je bilo korisno (16)
Što znači HDMI? Potvrđeno
HDMI je kratica za multimedijsko sučelje visoke definicije. HDMI je veza za slanje visokokvalitetnog video i audio zapisa s jednog uređaja na drugi.

Ovo je bilo korisno (12)
Hoće li moj daljinski upravljač raditi i na drugim televizijskim modelima iste marke? Potvrđeno
Daljinski upravljač televizora često će raditi i na sličnim modelima iste marke. Međutim, neobično je da će raditi na svim modelima te marke. Za to su prikladniji univerzalni daljinski upravljači.

Ovo je bilo korisno (11)
Kako se mjere inči na OLED televizoru? Potvrđeno
Izmjerite dijagonalnu udaljenost između, na primjer, gornjeg lijevog ugla i donjeg desnog ugla zaslona (ne ruba). Jedan inč iznosi 2,54 centimetra, stoga ako izmjerite 99 centimetara, to znači da vaš OLED televizor ima 39 inča.

Ovo je bilo korisno (10)
Zašto su slova pored brojeva na daljinskom upravljaču? Potvrđeno
Određene postavke televizije možda će trebati unijeti slova. Na gumbu su obično tri slova ili drugi znakovi. Kada je potreban unos slova, možete pritisnuti tu tipku jednom za prvo slovo, dvaput za drugo slovo i 3 puta za treće slovo. Na taj se način tekst može pisati s minimalnim brojem gumba.

Ovo je bilo korisno (9)