Priručnici za Auriol Meteorološke stanice

U nastavku možete vidjeti sve modele Auriol Meteorološke stanice čije priručnike imamo. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaš se model ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Moja meteorološka postaja prognozirala je kišu, no ona nije pala. Zašto se to dogodilo? Potvrđeno
Prognoze na meteorološkoj postaji temelje se na tlaku zraka. Općenito gledano, nizak tlak znači loše vrijeme, a visok tlak znači dobro vrijeme. Moguće je da se vrijeme razvije drugačije nego što se prognozira prema tlaku zraka.

Ovo je bilo korisno (1261)
Koji je broj modela mog proizvoda Auriol? Potvrđeno
Iako neki proizvodi Auriol imaju alternativni broj modela, svi oni imaju IAN broj s kojim se proizvod može identificirati.

Ovo je bilo korisno (381)
Koje je najbolje mjesto za meteorološku stanicu i njene senzore? Potvrđeno
Sama meteorološka stanica smještena je unutra i treba je držati podalje od izvora topline poput kuhinje, prozora ili električnih uređaja. Zasebni senzor vanjske temperature treba postaviti u sjenu i najmanje 1,25 m iznad tla. Senzor za kišu treba postaviti na otvoreno područje gdje uvijek može skupljati kišu. Senzor za vjetar također treba postaviti na otvoreno područje, sa svim preprekama koje utječu na vjetar.

Ovo je bilo korisno (222)
Moja meteorološka stanica ima mjerač kiše, može li mjeriti i količinu snijega? Potvrđeno
Neki su mjerači kiše opremljeni grijaćim elementom, što čini snijeg topljenjem i omogućuje mu mjerenje. Bez grijaćeg elementa, kišomjer će se začepiti i ne može se izvršiti mjerenje.

Ovo je bilo korisno (165)
Baterija u mom uređaju je oksidirana, mogu li je i dalje sigurno koristiti? Potvrđeno
Da, uređaj se i dalje može sigurno koristiti. Prvo uklonite oksidirajuću bateriju. Nikad to nemojte koristiti golim rukama. Zatim očistite odjeljak za baterije pamučnom krpom umočenom u ocat ili limunov sok. Ostavite da se osuši i umetnite nove baterije.

Ovo je bilo korisno (164)
Mogu li dulje vrijeme u uređaju ostaviti zamjenjivu bateriju? Potvrđeno
Zamjenjive baterije mogu dugo ostati u uređaju ako se uređaj koristi. Kad se uređaj čuva dulje vrijeme, preporučljivo je izvaditi baterije kako biste spriječili oksidaciju.

Ovo je bilo korisno (164)