Priručnici za Electrolux Frižideri – zamrzivači

U nastavku možete vidjeti sve modele Electrolux Frižideri – zamrzivači čije priručnike imamo. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaš se model ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Ako želim da moj hladnjak-zamrzivač bude hladniji, trebam li odabrati višu ili nižu postavku? Potvrđeno
Kod većine zamrzivača s višim postavkama veće podešavanje znači da će se stroj jače hladiti. S nižom postavkom, stroj će se hladiti manje tvrdo, a temperatura u hladnjaku i zamrzivaču bit će viša.

Ovo je bilo korisno (4598)
Mogu li promijeniti smjer otvaranja vrata svog hladnjaka-zamrzivača? Potvrđeno
Da, gotovo svi stojeći hladnjaci s zamrzivačima nude mogućnost postavljanja vrata s druge strane. Kako to učiniti općenito možete pronaći u priručniku.

Ovo je bilo korisno (2311)
Hladnjak sa zamrzivačem proizvodi zvuk nalik stvaranju mjehurića, je li to normalno? Potvrđeno
Suvremeni hladnjaci sa zamrzivačem služe se ekološki prihvatljivim rashlađivačem. Tijekom postupka hlađenja ta se tvar pretvara u plin, što može prouzročiti zvuk nalik stvaranju mjehurića i/ili siktanju. To je potpuno normalno.

Ovo je bilo korisno (1859)
Koja je najbolja postavka temperature za hladnjak? Potvrđeno
Iz zdravstvene perspektive temperature su između 3 ℃ i 4 ℃ najbolje. Na tim temperaturama rast bakterija i plijesni je ograničen.

Ovo je bilo korisno (1834)
Otvor za odvod u mom hladnjaku-zamrzivaču je prljav / začepljen, kako ga očistiti? Potvrđeno
Za to postoje posebni uređaji za čišćenje, ali blokadu ili prljavštinu moguće je ukloniti i pamučnom krpom. Kako bi odvodna rupa bila čista i spriječili mirise, savjetuje se stavljanje kapi izbjeljivača klora u odvod 4 puta godišnje.

Ovo je bilo korisno (1806)
Koliko često treba odmrzavati zamrzivač? Potvrđeno
Za optimalnu upotrebu zamrzivača najbolje je odmrzavanje jednom u 3-6 mjeseci. Led s unutarnje strane zamrzivača smanjuje raspoloživi prostor i povećava upotrebu energije. Postupak odmrzavanja može se ubrzati stavljanjem vruće vode u ladicu ili stavljanjem zdjela s vrućom vodom u zamrzivač.

Ovo je bilo korisno (1630)
Kupio sam novi hladnjak sa zamrzivačem, mogu li ga odmah uključiti? Potvrđeno
Ne, hladnjak-zamrzivač mora stajati u uspravnom položaju najmanje 4 sata prije nego što se može uključiti. To je zato što se tekućina za hlađenje treba taložiti.

Ovo je bilo korisno (1041)
Je li normalno da se na pozadini mojeg hladnjaka sa zamrzivačem stvaraju voda ili led? Potvrđeno
Da, to je posve normalna pojava. Vlaga koja prodire u hladnjak sa zamrzivačem s vrućim zrakom ili proizvodima završava na najhladnijem dijelu, na stražnjoj stijenki. Budući da stražnja stijenka može doseći temperature smrzavanja, kapljice će se s vremena na vrijeme smrznuti. Kada hladnjak ne radi, komadići leda tope se i otječu u odvod hladnjaka sa zamrzivačem.

Ovo je bilo korisno (763)
Vrata mog hladnjaka-zamrzivača neće se pravilno zatvoriti, zašto je to tako? Potvrđeno
Dva su najčešća uzroka da hladnjak-zamrzivač nije poravnat i da je brtva vrata oštećena ili da na njoj ima ostataka hrane. Provjerite je li hladnjak s zamrzivačem poravnan i provjerite brtvljenje vrata. Zamijenite brtvu ako je potrebno.

Ovo je bilo korisno (646)
Koliko prostora bih trebao ostaviti između hladnjaka i zamrzivača i zida? Potvrđeno
Da biste osigurali dobru ventilaciju, najbolje je ostaviti najmanje 5 cm slobodnog prostora s obje strane i sa stražnje strane hladnjaka-zamrzivača.

Ovo je bilo korisno (632)
Želim znati starost svog Electrolux uređaja. Kako da to učinim? Potvrđeno
Pomoću serijskog broja možete odrediti starost svog proizvoda. To se može pronaći na vašem uređaju. Prvi znak serijskog broja označava godinu (tj .: 1 = 2001), a dva znaka nakon toga označavaju tjedan proizvodnje (tj.: 35 = 35. tjedan te godine). Dakle, serijski broj 13500016 označava da je stroj iz 35. tjedna 2001. godine.

Ovo je bilo korisno (571)
Što znače zvijezde na zamrzivaču? Potvrđeno
Zvijezde označavaju sposobnost smrzavanja. 1 zvjezdica označava kapacitet smrzavanja do -6ºC. To čini zamrzivač prikladnim za izradu kockica leda ili čuvanje prethodno smrznute robe do dva tjedna. Svježa hrana ne može se smrznuti. Dvije zvjezdice označavaju sposobnost smrzavanja do -12ºC. To čini zamrzivač pogodnim za čuvanje prethodno smrznute robe do dva mjeseca. Svježa hrana ne može se smrznuti. 3 zvjezdice ukazuju na sposobnost smrzavanja do -18ºC. To čini zamrzivač prikladnim

Ovo je bilo korisno (387)
Mogu li staviti toplu hranu ili napitke u hladnjak sa zamrzivačem? Potvrđeno
Radije ne. Temperatura će u hladnjaku sa zamrzivačem narasti, što će negativno utjecati na ostale proizvode koji se čuvaju unutra.

Ovo je bilo korisno (358)
Koliko treba da moj hladnjak dosegne zadanu temperaturu nakon što ga uključim? Potvrđeno
To ovisi o veličini, starosti i modelu hladnjaka. Može potrajati nekoliko sati do 24 sata dok hladnjak ne dosegne zadanu temperaturu. Postupak se može ubrzati stavljanjem nekvarljive robe u hladnjak. Temperatura u hladnjaku ne može se pravilno izmjeriti osjećajući zrak iznutra. Najbolji način da se utvrdi je li hladnjak postigao zadanu temperaturu je da u hladnjak stavite čašu vode s termometrom.

Ovo je bilo korisno (350)
U mom hladnjaku postoji kondenzacija, zašto je to tako? Potvrđeno
Uzroka može biti više. Brtva na vratima može biti neispravna, propuštajući vanjski zrak u hladnjak. Također je moguće da hladnjak nije poravnat, što sprječava pravilno zatvaranje vrata. Drugi je uzrok velika razlika između temperature unutar hladnjaka i izvana dok se vrata često otvaraju.

Ovo je bilo korisno (319)
Što je R-410A? Potvrđeno
R-410A je rashladno sredstvo koje se koristi u uređajima koji se hlade do 0 ° C, poput hladnjaka i klima uređaja. Zamjena je starijih rashladnih sredstava i ne oštećuje ozonski sloj.

Ovo je bilo korisno (227)
Na gumenim brtvama mog hladnjaka-zamrzivača ima plijesni, što da radim? Potvrđeno
Gumene brtve zapravo nisu unutar zamrzivača i zato su toplije. To omogućuje rastu bakterija i stvaranje plijesni. Redovito čistite gumu kako biste to spriječili.

Ovo je bilo korisno (226)