Priručnici za Coolexpert Klimatizacijski uređaji

U nastavku možete vidjeti sve modele Coolexpert Klimatizacijski uređaji čije priručnike imamo. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaš se model ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Koliko često trebam čistiti ili zamijeniti filtre u klimatizacijskom uređaju? Potvrđeno
Preporučuje se da filtre provjeravate četiri puta godišnje. Prljavi filtri mogu se očistiti usisavačem ili ih je moguće oprati, ovisno o vrsti. Tijekom servisiranja serviser bi trebao odrediti je li vrijeme za zamjenu filtara.

Ovo je bilo korisno (2465)
Što znači BTU? Potvrđeno
BTU znači British Thermal Unit, odnosno britanska toplinska jedinica. Riječ je o jedinici kojom se označava kapacitet za hlađenje.

Ovo je bilo korisno (833)
Funkcionira li svaki klima uređaj i kao odvlaživač zraka? Potvrđeno
Hladni zrak koji proizvodi klima uređaj često ima relativno nisku vlažnost zraka. Međutim, učinak je manji nego kada se koristi stvarni odvlaživač zraka. Neki klima uređaji imaju posebnu značajku za odvlaživanje zraka.

Ovo je bilo korisno (547)
Što je R-410A? Potvrđeno
R-410A je rashladno sredstvo koje se koristi u uređajima koji se hlade do 0 ° C, poput hladnjaka i klima uređaja. Zamjena je starijih rashladnih sredstava i ne oštećuje ozonski sloj.

Ovo je bilo korisno (398)
Ima li klima uređaj negativan utjecaj na kvalitetu zraka? Potvrđeno
Ako je klima uređaj pravilno održavan, to neće imati utjecaja na kvalitetu zraka. Ako na primjer filtar već dugo nije zamijenjen ili nije izvršeno neko drugo održavanje, klima uređaj može proizvesti prljavi zrak.

Ovo je bilo korisno (285)
Koje je najbolje mjesto za montiranje unutarnje jedinice split-tipa klima uređaja? Potvrđeno
To ovisi o prostoru, ali općenito se mogu poštivati ​​sljedeća pravila. Pazite da ništa ne ometa protok zraka. Provjerite je li mjesto dostupno radi održavanja. Uređaj montirajte najmanje 2 metra od tla.

Ovo je bilo korisno (285)
Mogu li staviti svoj mobilni klima uređaj u ormarić kako bih ga sklonio s vidika? Potvrđeno
Ne, apsolutno ne. Pokretnom klima uređaju potreban je prostor koji omogućuje protok zraka i usis zraka. U malom prostoru uređaj se može pregrijati.

Ovo je bilo korisno (283)