Priručnici za AEG Strojevi za pranje rublja

U nastavku možete vidjeti sve modele AEG Strojevi za pranje rublja čije priručnike imamo. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaš se model ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Moja se perilica ne cijedi, što mogu poduzeti? Potvrđeno
Glavni razlog zbog kojeg se perilica ne cijedi jest začepljenje ili pumpe ili odvodnog crijeva. Ako vaša perilica ima pristup tim dijelovima, pokušajte ukloniti začepljenje. Ako se time ne riješi problem ili ako ne možete pristupiti tim dijelovima, trebate se obratiti mehaničaru ili proizvođaču.

Ovo je bilo korisno (21112)
Moja perilica se neće pokrenuti kad pritisnem tipku za pokretanje, što mogu učiniti? Potvrđeno
U mnogim se slučajevima vrata perilice nisu pravilno zatvorila. Otvorite i zatvorite vrata i pokušajte ponovo.

Ovo je bilo korisno (21012)
Stroj za pranje rublja ne uzima vodu, što mogu učiniti? Potvrđeno
Provjerite je li otvorena voda i da cijev za vodu nije iskrivljena. Ako to ne otkloni problem, obratite se proizvođaču.

Ovo je bilo korisno (8153)
Vrata moje perilice rublja se neće otvoriti, što mogu učiniti? Potvrđeno
Uzroka može biti više. Najčešći uzrok je začepljenost filtra. Isključite uređaj i provjerite filtar. Uklonite sve začepljenja ako je potrebno. Mjesto filtra je različito, ovisno o modelu. Također je moguće da postoji posebna poluga za otvaranje vrata. Ako ove opcije ne pomažu, zadnja opcija je isključiti uređaj iz napajanja na 30-60 minuta i nakon toga pokušati otvoriti vrata. Ako to ne uspije, obratite se proizvođaču ili mehaničaru.

Ovo je bilo korisno (6413)
Moj stroj za pranje rublja jako je bučan i/ili vibrira, što mogu učiniti u vezi s tim? Potvrđeno
Moguće je da nije niveliran. Namjestite nožice kako bi bio savršeno niveliran. Jedan od uzroka mogla bi biti prevelika količina rublja u bubnju. Ako to nisu uzroci problema, obratite se proizvođaču.

Ovo je bilo korisno (5909)
U koji odjeljak treba ići deterdžent? Potvrđeno
Većina perilica ima 3 odjeljka za deterdžent. Ovi su odjeljci često označeni s I, II i * kako bi se pokazalo kamo deterdžent ide. Odjeljak I služi za ciklus predpranja, II je za glavni ciklus pranja, a * je za omekšivač. Najčešće se koristi odjeljak II.

Ovo je bilo korisno (3778)
Moja perilica miriše, što mogu učiniti s tim? Potvrđeno
Postoje perilice rublja sa značajkama samočišćenja. Ako ove značajke nisu dostupne, moguće je dodati 100 ml bijelog octa ili 100 gr kristala sode i pustiti perilicu da pokreće program od 90 ℃.

Ovo je bilo korisno (3053)
Mogu li spojiti stroj za pranje rublja na izlaz za toplu vodu? Potvrđeno
Iako strojevi za pranje rublja vjerojatno mogu podnositi temperaturu ulazne vode do 65 °C, većina proizvođača ne preporučuje da se to radi. Određeni ciklusi pranja zahtijevaju hladnu vodu. U tim slučajevima topla voda može umanjiti učinkovitost rezultata pranja. Također, mnogi su strojevi za pranje rublja osmišljeni da se spajaju na izlaz za hladnu vodu.

Ovo je bilo korisno (2702)
Na što trebam obratiti pažnju prilikom premještanja perilice rublja? Potvrđeno
Kada premještate perilicu, osigurajte bubanj. Možete upotrijebiti prolazni vijak koji dolazi uz svaku perilicu rublja i spriječit će kretanje bubnja unutar stroja. Također morate ispustiti svu vodu.

Ovo je bilo korisno (1236)
Mogu li složiti sušilicu i perilicu rublja? Potvrđeno
Općenito je moguće sušilo i perilicu rublja složiti izravno jedno na drugo. To radi samo s modelima s prednjim utovarnim dijelom. Međutim, za to je poželjno koristiti odgovarajući pribor. To će spriječiti strojeve da vibriraju i padnu, a također sprječava oštećenje donjeg stroja.

Ovo je bilo korisno (990)
Mogu li spojiti perilicu rube na produžni kabel? Potvrđeno
Uređaji koji zahtijevaju velike količine energije, poput perilice rublja, ne mogu se priključiti na sve produžne kabele. Pogledajte kolika je potrošnja energije perilice rublja, što je naznačeno u vatima, i provjeri može li produžni kabel to podnijeti. Postoje produžni kabeli s debljim kabelima koji su napravljeni za rukovanje većim uređajima.

Ovo je bilo korisno (941)
Koja je razlika u upotrebi između perilice i sušilice rublja i zasebne perilice i sušilice rublja? Potvrđeno
Najveća prednost perilice-sušilice je što zauzima manje prostora. Međutim, zasebna sušilica moći će sušiti više od perilice i sušilice rublja. Perilica-sušilica također troši relativno više energije i zahtijeva više vremena.

Ovo je bilo korisno (941)