Priručnici za Zamrzivači

U nastavku možete vidjeti sve marke Zamrzivači čije priručnike imamo. Kliknite na marku za prikaz popisa svih modela. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaša se marka ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Ako želim da mi zamrzivač bude hladniji, trebam li odabrati višu ili nižu postavku? Potvrđeno

Kod većine zamrzivača veće podešavanje znači da će se stroj jače hladiti. S nižom postavkom, stroj će se hladiti manje tvrdo, a temperatura u zamrzivaču bit će viša.

Ovo je bilo korisno (1829) Čitaj više

Koliko često treba odmrzavati zamrzivač? Potvrđeno

Za optimalnu upotrebu zamrzivača najbolje je odmrzavanje jednom u 3-6 mjeseci. Led s unutarnje strane zamrzivača smanjuje raspoloživi prostor i povećava upotrebu energije. Postupak odmrzavanja može se ubrzati stavljanjem vruće vode u ladicu ili stavljanjem zdjela s vrućom vodom u zamrzivač.

Ovo je bilo korisno (823) Čitaj više

Što znači NoFrost? Potvrđeno

Zamrzivači opremljeni tehnologijom NoFrost mogu održavati zrak u zamrzivaču suhim, zbog čega u njima nastaje manje leda.

Ovo je bilo korisno (761) Čitaj više

Kupio sam novi zamrzivač, mogu li ga odmah uključiti? Potvrđeno

Ne, zamrzivač mora stajati u uspravnom položaju najmanje 4 sata prije nego što se može uključiti. To je zato što se tekućina za hlađenje treba taložiti.

Ovo je bilo korisno (665) Čitaj više

Mogu li staviti toplu hranu ili napitke u zamrzivač? Potvrđeno

Radije ne. Temperatura će u zamrzivaču narasti, što će negativno utjecati na ostale proizvode koji se čuvaju unutra.

Ovo je bilo korisno (632) Čitaj više

Mogu li promijeniti smjer otvaranja vrata mog zamrzivača? Potvrđeno

Da, gotovo svi stojeći zamrzivači nude mogućnost postavljanja vrata s druge strane. Kako to učiniti općenito možete pronaći u priručniku.

Ovo je bilo korisno (589) Čitaj više

Koliko treba da moj zamrzivač dosegne zadanu temperaturu nakon što ga uključim? Potvrđeno

To ovisi o veličini, starosti i modelu zamrzivača. Može proći nekoliko sati do 24 sata dok zamrzivač ne dosegne zadanu temperaturu. Postupak se može ubrzati stavljanjem nekvarljive robe u zamrzivač.

Ovo je bilo korisno (587) Čitaj više

Što znače zvijezde na zamrzivaču? Potvrđeno

Zvijezde označavaju sposobnost smrzavanja. 1 zvjezdica označava kapacitet smrzavanja do -6ºC. To čini zamrzivač prikladnim za izradu kockica leda ili čuvanje prethodno smrznute robe do dva tjedna. Svježa hrana ne može se smrznuti. Dvije zvjezdice označavaju sposobnost smrzavanja do -12ºC. To čini zamrzivač pogodnim za čuvanje prethodno smrznute robe do dva mjeseca. Svježa hrana ne može se smrznuti. 3 zvjezdice ukazuju na sposobnost smrzavanja do -18ºC. To čini zamrzivač prikladnim

Ovo je bilo korisno (583) Čitaj više

Koliko prostora bih trebao ostaviti između zamrzivača i zida? Potvrđeno

Da biste osigurali dobru ventilaciju, najbolje je ostaviti najmanje 5 cm slobodnog prostora s obje strane i stražnje strane zamrzivača.

Ovo je bilo korisno (383) Čitaj više

Vrata mog zamrzivača neće se pravilno zatvoriti, zašto? Potvrđeno

Dva su najčešća uzroka da zamrzivač nije poravnat i da je brtva vrata oštećena ili da na njoj ima hrane. Provjerite je li zamrzivač poravnan i provjerite brtvljenje vrata. Zamijenite brtvu ako je potrebno.

Ovo je bilo korisno (333) Čitaj više

Na gumenim brtvama mog zamrzivača ima plijesni, što da radim? Potvrđeno

Gumene brtve zapravo nisu unutar zamrzivača i zato su toplije. To omogućuje rastu bakterija i stvaranje plijesni. Redovito čistite gumu kako biste to spriječili.

Ovo je bilo korisno (194) Čitaj više

Što je R-410A? Potvrđeno

R-410A je rashladno sredstvo koje se koristi u uređajima koji se hlade do 0 ° C, poput hladnjaka i klima uređaja. Zamjena je starijih rashladnih sredstava i ne oštećuje ozonski sloj.

Ovo je bilo korisno (191) Čitaj više