Priručnici za Asus LED zasloni

U nastavku možete vidjeti sve modele Asus LED zasloni čije priručnike imamo. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaš se model ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Mogu li sam popraviti mrtvi piksel? Potvrđeno
Razlika je između mrtvog i zaglavljenog piksela. Zaglavljeni piksel je i dalje u boji i može se popraviti pritiskom svjetla točno na piksel dok se ne obnovi. Mrtvi piksel je uvijek crno-bijel i ne možete ga sami popraviti.

Ovo je bilo korisno (18)
Što znači HDMI? Potvrđeno
HDMI je kratica za multimedijsko sučelje visoke definicije. HDMI je veza za slanje visokokvalitetnog video i audio zapisa s jednog uređaja na drugi.

Ovo je bilo korisno (13)
Koji je omjer kontrasta? Potvrđeno
Omjer kontrasta govori koliko je bijela bijela udaljena od najcrnje crne. Omjer kontrasta od primjerice 400: 1 znači da je najcrnja crna boja na zaslonu 400 puta tamnija od najbijelje bijele boje. Visok omjer kontrasta doprinosi oštrini slike.

Ovo je bilo korisno (8)
Kako mjerim inčeve LED zaslona? Potvrđeno
Mjerenje inčeva LED zaslona obavlja se mjerenjem dijagonalne udaljenosti između, primjerice, gornjeg lijevog i donjeg desnog kuta zaslona (ne ruba). Jedan inč iznosi 2,54 centimetra tako da, kada izmjerite 99 centimetra, to znači da vaš LED zaslon ima 39 inča.

Ovo je bilo korisno (6)
Koja je razlika između LCD-a i LED-a? Potvrđeno
Obje se tehnike služe LCD zaslonom koji ne odašilje svjetlost sam po sebi. Razlika je u osvjetljenju iza zaslona. U slučaju LCD zaslona ono se postiže CCFL-om (fluorescentnom svjetiljkom s hladnom katodom), dok se LED služi LED svjetlima.

Ovo je bilo korisno (6)
Kako mogu pravilno očistiti svoj LED monitor? Potvrđeno
Isključite televizor i obrišite prašinu i prljavštinu s ekrana krpom od mikrovlakana. Ne koristite papir, jer to može uzrokovati ogrebotine. Ne pritiskajte previše ili biste mogli oštetiti piksele. Koristite specijalizirani deterdžent ili ga napravite miješanjem 1 dijela octa s 1 dijelom vode. Navlažite krpu deterdžentom i očistite zaslon. Pazite da krpa nije previše mokra. Uklonite mrlje vrteći se pokretima. Osušite zaslon drugom krpom od mikrovlakana kako biste spriječili pojavu pruga.

Ovo je bilo korisno (6)