Priručnici za Kolutovi za ribolov

U nastavku možete vidjeti sve marke Kolutovi za ribolov čije priručnike imamo. Kliknite na marku za prikaz popisa svih modela. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaša se marka ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Kočnica moje role za ribolov nije glatka, što mogu poduzeti? Potvrđeno

Uzrok može biti neispravno podmazana podložna pločica ili podložna pločica koja je namočena uljem. Podmažite podložnu pločicu ako to već nije ispravno obavljeno. Ako je podložna pločica namočena uljem, treba je zamijeniti.

Ovo je bilo korisno (256) Čitaj više

Kako pravilno čistiti i održavati svoju rolu za ribolov? Potvrđeno

Kako biste pravilno očistili i održavali rolu za ribolov, najprije uklonite strunu i sve ostatke s špule. Koristite mekanu četku i blagi sapun za čišćenje kućišta i drške koluta. Za unutrašnjost koristite malu četku i mazivo za čišćenje i zaštitu pokretnih dijelova. Obavezno također provjerite ima li labavih ili istrošenih dijelova koje je možda potrebno zamijeniti.

Ovo je bilo korisno (36) Čitaj više

Kako pravilno namotati ribarsku rolu? Potvrđeno

Kako biste pravilno namotali svoju rolu za pecanje, prvo provjerite je li špula napunjena odgovarajućom količinom i vrstom strune za ribolov koji planirate obavljati. Zatim provucite konac kroz vodilice na štapu i zavežite ga za kalem role. Držite štap i kolut pod blagim kutom i okrećite ručicu da podignete labavu strunu dok istovremeno stavljate strunu na špulu. Obavezno ostavite malu količinu strune na kalemu kako biste spriječili da se struna zapetlja ili pukne.

Ovo je bilo korisno (35) Čitaj više

Koje su različite vrste rola za ribolov? Potvrđeno

Postoji nekoliko vrsta rola za pecanje, uključujući role za rotiranje, role za bacanje mamaca, role za spincast i role s mušicom. Spinning role su najpopularnija i najsvestranija vrsta role, pogodna za većinu vrsta ribolova. Role za bacanje mamaca dizajnirane su za iskusnije ribiče i obično se koriste za slatkovodni ribolov. Spincast role su hibrid spinning rola i rola za bacanje mamaca i jednostavne su za korištenje za početnike. Mušičarske role koriste se za mušičarenje i imaju jedinstven dizajn koji omogućuje glatko i kontrolirano otpuštanje strune.

Ovo je bilo korisno (29) Čitaj više

Mogu li koristiti svoju rotirajuću rolu za ribolov u slanoj vodi? Potvrđeno

Da, role se mogu koristiti za ribolov u slanoj vodi, ali važno je pravilno čistiti i održavati rolu nakon svake uporabe u slanoj vodi kako biste spriječili koroziju. Također je važno koristiti konop specifičan za slanu vodu, jer je izdržljiviji i otporniji na oštećenja od soli i drugih elemenata u vodi.

Ovo je bilo korisno (28) Čitaj više