Priručnici za Vanbrodski motori

U nastavku možete vidjeti sve marke Vanbrodski motori čije priručnike imamo. Kliknite na marku za prikaz popisa svih modela. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaša se marka ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Kako pravilno održavati svoj vanbrodski motor? Potvrđeno

Ispravno održavanje vanbrodskog motora uključuje redovite izmjene ulja i filtra, provjeru i zamjenu filtra goriva, čišćenje ili zamjenu svjećica i provjeru razine maziva u mjenjaču. Također je važno održavati čistim rashladni sustav, provjeriti ima li oštećenja na propeleru i održavati motor čistim. Preporuča se konzultirati priručnik vašeg motora za specifične upute i preporučene servisne intervale.

Ovo je bilo korisno (36) Čitaj više

Koja je preporučena vrsta ulja i interval izmjene ulja za moj izvanbrodski motor? Potvrđeno

Preporučena vrsta ulja i interval izmjene za vaš izvanbrodski motor varirat će ovisno o marki i modelu vašeg motora. Važno je konzultirati korisnički priručnik ili web-mjesto proizvođača za specifične upute. Kao opće pravilo, 4-taktni vanbrodski motori trebaju koristiti 4-taktno ulje specifično za brodove, a preporuča se mijenjati ga svakih 100 sati korištenja ili jednom godišnje, što god prije nastupi. 2-taktni vanbrodski motori trebaju koristiti ulje s oznakom TC-W3 i preporuča se mijenjati ga svakih 50 sati korištenja ili svake sezone.

Ovo je bilo korisno (31) Čitaj više

Kako pravilno pripremiti svoj vanbrodski motor za zimu? Potvrđeno

Kako biste pravilno pripremili svoj izvanbrodski motor za zimu, prvo biste trebali dodati stabilizator goriva u spremnik za plin i pokrenuti motor nekoliko minuta kako bi stabilizator cirkulirao kroz sustav goriva. Zatim promijenite ulje i filter ulja i provjerite razinu maziva u mjenjaču. Ispraznite donju jedinicu uklanjanjem odvodnog čepa. Na kraju, zamaglite motor mazivom u spreju i pokrijte motor kako biste ga zaštitili od vremenskih nepogoda.

Ovo je bilo korisno (21) Čitaj više

Kako pravilno pohraniti svoj vanbrodski motor? Potvrđeno

Kako biste ispravno pohranili svoj izvanbrodski motor, prvo se trebate pobrinuti da bude očišćen i dobro pripremljen za zimu. Zatim uklonite propeler i pohranite ga na suho mjesto. Na kraju pokrijte motor i spremite ga na suho, zaštićeno mjesto kako biste spriječili oštećenje od vanjskih utjecaja. Također se preporučuje da ga pohranite na postolje motora kako biste spriječili nakupljanje ulja na donjoj jedinici.

Ovo je bilo korisno (21) Čitaj više