Priručnici za Hladnjaci

U nastavku možete vidjeti sve marke Hladnjaci čije priručnike imamo. Kliknite na marku za prikaz popisa svih modela. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaša se marka ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Ako želim da mi hladnjak bude hladniji, trebam li odabrati višu ili nižu postavku? Potvrđeno

Kod većine hladnjaka veća postavka znači da će se stroj jače hladiti. S nižom postavkom, stroj će se hladiti manje tvrdo, a temperatura u hladnjaku bit će viša.

Ovo je bilo korisno (2987) Čitaj više

Koja je najbolja postavka temperature za hladnjak? Potvrđeno

Iz zdravstvene perspektive temperature su između 3 ℃ i 4 ℃ najbolje. Na tim temperaturama rast bakterija i plijesni je ograničen.

Ovo je bilo korisno (1294) Čitaj više

Mogu li promijeniti smjer otvaranja vrata svog hladnjaka? Potvrđeno

Da, gotovo svi stojeći hladnjaci nude mogućnost postavljanja vrata s druge strane. Kako to učiniti općenito možete pronaći u priručniku.

Ovo je bilo korisno (1112) Čitaj više

Otvor za odvod u mom hladnjaku je prljav / začepljen, kako ga očistiti? Potvrđeno

Za to postoje posebni uređaji za čišćenje, ali blokadu ili prljavštinu moguće je ukloniti i pamučnom krpom. Kako bi odvodna rupa bila čista i spriječili mirise, savjetuje se stavljanje kapi izbjeljivača klora u odvod 4 puta godišnje.

Ovo je bilo korisno (951) Čitaj više

Hladnjak proizvodi žuboreći zvuk, je li to uobičajeno? Potvrđeno

Suvremeni hladnjaci imaju ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo. Tijekom hlađenja ta se sredstva pretvaraju u plin koji može proizvoditi žuboreće/zviždeće zvukove. To je sasvim normalno.

Ovo je bilo korisno (765) Čitaj više

Je li normalno da se na pozadini mojeg hladnjaka stvaraju voda ili led? Potvrđeno

Da, to je posve normalna pojava. Vlaga koja prodire u hladnjak s vrućim zrakom ili proizvodima završava na najhladnijem dijelu, na stražnjoj stijenki. Budući da stražnja stijenka može doseći temperature smrzavanja, kapljice će se s vremena na vrijeme smrznuti. Kada hladnjak ne radi, komadići leda tope se i otječu u odvod hladnjaka.

Ovo je bilo korisno (536) Čitaj više

Vrata mog hladnjaka neće se pravilno zatvoriti, zašto? Potvrđeno

Dva najčešća uzroka su da hladnjak nije poravnat i da je brtva vrata oštećena ili da na njoj ima ostataka hrane. Provjerite je li hladnjak u ravnini i provjerite brtvljenje vrata. Zamijenite brtvu ako je potrebno.

Ovo je bilo korisno (409) Čitaj više

Kupio sam novi hladnjak, mogu li ga odmah uključiti? Potvrđeno

Ne, hladnjak mora stajati u uspravnom položaju najmanje 4 sata da bi se mogao uključiti. To je zato što se tekućina za hlađenje treba taložiti.

Ovo je bilo korisno (366) Čitaj više

Koliko prostora bih trebao ostaviti između hladnjaka i zida? Potvrđeno

Da biste osigurali dobru ventilaciju, najbolje je ostaviti najmanje 5 cm slobodnog prostora s obje strane i sa stražnje strane hladnjaka.

Ovo je bilo korisno (300) Čitaj više

Koliko treba da moj hladnjak dosegne zadanu temperaturu nakon što ga uključim? Potvrđeno

To ovisi o veličini, starosti i modelu hladnjaka. Može potrajati nekoliko sati do 24 sata dok hladnjak ne dosegne zadanu temperaturu. Postupak se može ubrzati stavljanjem nekvarljive robe u hladnjak. Temperatura u hladnjaku ne može se pravilno izmjeriti osjećajući zrak iznutra. Najbolji način da se utvrdi je li hladnjak postigao zadanu temperaturu je da u hladnjak stavite čašu vode s termometrom.

Ovo je bilo korisno (190) Čitaj više

Mogu li staviti toplu hranu ili napitke u hladnjak? Potvrđeno

Radije ne. Temperatura će u hladnjaku narasti, što će negativno utjecati na ostale proizvode koji se čuvaju unutra.

Ovo je bilo korisno (178) Čitaj više

U mom hladnjaku postoji kondenzacija, zašto je to tako? Potvrđeno

Uzroka može biti više. Brtva na vratima može biti neispravna, propuštajući vanjski zrak u hladnjak. Također je moguće da hladnjak nije poravnat, što sprječava pravilno zatvaranje vrata. Drugi je uzrok velika razlika između temperature unutar hladnjaka i izvana dok se vrata često otvaraju.

Ovo je bilo korisno (176) Čitaj više

Na gumenim brtvama mog hladnjaka ima plijesni, što da radim? Potvrđeno

Gumene brtve zapravo nisu unutar hladnjaka i zato su toplije. To omogućuje rastu bakterija i stvaranje plijesni. Redovito čistite gumu kako biste to spriječili.

Ovo je bilo korisno (152) Čitaj više

Što je R-410A? Potvrđeno

R-410A je rashladno sredstvo koje se koristi u uređajima koji se hlade do 0 ° C, poput hladnjaka i klima uređaja. Zamjena je starijih rashladnih sredstava i ne oštećuje ozonski sloj.

Ovo je bilo korisno (141) Čitaj više