Priručnici za ECG Hladnjaci

U nastavku možete vidjeti sve modele ECG Hladnjaci čije priručnike imamo. Pogledajte i česta pitanja na dnu stranice za korisne savjete o proizvodu. Vaš se model ne nalazi na popisu? Obratite nam se.

Vaš je proizvod neispravan i priručnik ne nudi rješenja? Otvorite Repair Café za besplatne usluge popravka.

Česta pitanja

Naš tim za podršku pretražuje korisne informacije o proizvodu i odgovore na česta pitanja. Ako u častim pitanjima naiđete na netočne informacije, obratite nam se putem obrasca za kontakt.

Ako želim da mi hladnjak bude hladniji, trebam li odabrati višu ili nižu postavku? Potvrđeno
Kod većine hladnjaka veća postavka znači da će se stroj jače hladiti. S nižom postavkom, stroj će se hladiti manje tvrdo, a temperatura u hladnjaku bit će viša.

Ovo je bilo korisno (1934)
Hladnjak proizvodi žuboreći zvuk, je li to uobičajeno? Potvrđeno
Suvremeni hladnjaci imaju ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo. Tijekom hlađenja ta se sredstva pretvaraju u plin koji može proizvoditi žuboreće/zviždeće zvukove. To je sasvim normalno.

Ovo je bilo korisno (661)
Koja je najbolja postavka temperature za hladnjak? Potvrđeno
Iz zdravstvene perspektive temperature su između 3 ℃ i 4 ℃ najbolje. Na tim temperaturama rast bakterija i plijesni je ograničen.

Ovo je bilo korisno (655)
Mogu li promijeniti smjer otvaranja vrata svog hladnjaka? Potvrđeno
Da, gotovo svi stojeći hladnjaci nude mogućnost postavljanja vrata s druge strane. Kako to učiniti općenito možete pronaći u priručniku.

Ovo je bilo korisno (647)
Otvor za odvod u mom hladnjaku je prljav / začepljen, kako ga očistiti? Potvrđeno
Za to postoje posebni uređaji za čišćenje, ali blokadu ili prljavštinu moguće je ukloniti i pamučnom krpom. Kako bi odvodna rupa bila čista i spriječili mirise, savjetuje se stavljanje kapi izbjeljivača klora u odvod 4 puta godišnje.

Ovo je bilo korisno (576)
Je li normalno da se na pozadini mojeg hladnjaka stvaraju voda ili led? Potvrđeno
Da, to je posve normalna pojava. Vlaga koja prodire u hladnjak s vrućim zrakom ili proizvodima završava na najhladnijem dijelu, na stražnjoj stijenki. Budući da stražnja stijenka može doseći temperature smrzavanja, kapljice će se s vremena na vrijeme smrznuti. Kada hladnjak ne radi, komadići leda tope se i otječu u odvod hladnjaka.

Ovo je bilo korisno (335)
Vrata mog hladnjaka neće se pravilno zatvoriti, zašto? Potvrđeno
Dva najčešća uzroka su da hladnjak nije poravnat i da je brtva vrata oštećena ili da na njoj ima ostataka hrane. Provjerite je li hladnjak u ravnini i provjerite brtvljenje vrata. Zamijenite brtvu ako je potrebno.

Ovo je bilo korisno (266)
Kupio sam novi hladnjak, mogu li ga odmah uključiti? Potvrđeno
Ne, hladnjak mora stajati u uspravnom položaju najmanje 4 sata da bi se mogao uključiti. To je zato što se tekućina za hlađenje treba taložiti.

Ovo je bilo korisno (238)
Koliko prostora bih trebao ostaviti između hladnjaka i zida? Potvrđeno
Da biste osigurali dobru ventilaciju, najbolje je ostaviti najmanje 5 cm slobodnog prostora s obje strane i sa stražnje strane hladnjaka.

Ovo je bilo korisno (216)
Mogu li staviti toplu hranu ili napitke u hladnjak? Potvrđeno
Radije ne. Temperatura će u hladnjaku narasti, što će negativno utjecati na ostale proizvode koji se čuvaju unutra.

Ovo je bilo korisno (132)
U mom hladnjaku postoji kondenzacija, zašto je to tako? Potvrđeno
Uzroka može biti više. Brtva na vratima može biti neispravna, propuštajući vanjski zrak u hladnjak. Također je moguće da hladnjak nije poravnat, što sprječava pravilno zatvaranje vrata. Drugi je uzrok velika razlika između temperature unutar hladnjaka i izvana dok se vrata često otvaraju.

Ovo je bilo korisno (104)
Koliko treba da moj hladnjak dosegne zadanu temperaturu nakon što ga uključim? Potvrđeno
To ovisi o veličini, starosti i modelu hladnjaka. Može potrajati nekoliko sati do 24 sata dok hladnjak ne dosegne zadanu temperaturu. Postupak se može ubrzati stavljanjem nekvarljive robe u hladnjak. Temperatura u hladnjaku ne može se pravilno izmjeriti osjećajući zrak iznutra. Najbolji način da se utvrdi je li hladnjak postigao zadanu temperaturu je da u hladnjak stavite čašu vode s termometrom.

Ovo je bilo korisno (102)
Na gumenim brtvama mog hladnjaka ima plijesni, što da radim? Potvrđeno
Gumene brtve zapravo nisu unutar hladnjaka i zato su toplije. To omogućuje rastu bakterija i stvaranje plijesni. Redovito čistite gumu kako biste to spriječili.

Ovo je bilo korisno (80)
Što je R-410A? Potvrđeno
R-410A je rashladno sredstvo koje se koristi u uređajima koji se hlade do 0 ° C, poput hladnjaka i klima uređaja. Zamjena je starijih rashladnih sredstava i ne oštećuje ozonski sloj.

Ovo je bilo korisno (79)